Onze Kinderen

Lorem ipsum dolor sit amet

 

consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

 

Kleuteronderwijs

Als 4-jarige voor het eerst naar de grote school. Er gaat een hele nieuwe wereld open. Zo’n eerste kennismaking met het onderwijs is spannend! Kleuteronderwijs neemt op ’t Spectrum dan ook een bijzondere plaats in.


Kleuters leren vooral spelenderwijs. Dat betekent dat we met leuke activiteiten en spelletjes werken aan voorbereidend lezen, schrijven en rekenen, sociaal- emotionele vaardigheden en motoriek. Daarvoor gebruiken wij de kleutermethode Onderbouwd, waarbij jonge kinderen leren en ontdekken vanuit spel.

Inloop en taakjes

Iedere dag beginnen we met een inloop. Tijdens de inloop mogen de kinderen een keuze maken uit de activiteiten die op de tafels klaarliggen. Ouders kunnen tot 8.30 uur samen met hun kind aan een gekozen activiteit werken. Om 8.45 uur starten we de dag in de kring op. Ook werken we met een weektaak. Op de weektaak staan allerlei opdrachten. Met de weektaak leren we kinderen spelenderwijs omgaan met verantwoordelijkheid en taakinzicht.


Bewegend leren

Naast spelend leren, leren onze kleuters ook bewegend. Zo zorgen we ervoor dat de leerstof op een actieve manier wordt geoefend, zonder dat de kinderen het idee hebben dat ze een ‘les’ volgen. Bewegend leren doen we in de kring, in de speelzaal of buiten. Niet alleen krijgen de kinderen zo meer beweging, het bewegen stimuleert ook de hersenen. Wanneer je beweegt tijdens het leren gaat er namelijk meer bloed en zuurstof naar je hersenen. Dit helpt met het opslaan en automatiseren van het geleerde.

Lees ook

Leerlingenzorg

Ieder kind heeft recht op onderwijs op maat. Dat betekent dat we kijken naar de mogelijkheden en de behoeftes van een kind. W...

Kleuteronderwijs

Als 4-jarige voor het eerst naar de grote school. Zo’n eerste kennismaking met het onderwijs is spannend! Kleuteronderwijs ne...